Kumpulan Catatan dan Cerita Anda

Nginstall CINTA-KASIH Freeware


Sabenerna carita cara nginstal CINTA-KASIH ieu mangrupa carita nu geus heubeul sumebar, komo dina basa Indonesia na mah, kulantaran ieu freeware, euweuh salahna keur diedarkeun deui nudipiharep jadi bahan Renungan. Wilujeng …

Customer Service (CS): “Manawi aya nu tiasa di bantos ?”

Pelanggan (P) : “Muhun saatos ku simkuring diemut, simkuring hoyong nginstal CINTA-KASIH . Manawi teu kaabotan neda bantosanna kanggo nungtun ngarengsekeun, kumaha ?”

CS: “Mangga, ku abdi dibantos, tos siap ?”

P:  “Siap, simkuring saleresna kirang ngartos pami teknisna mah, namung simkuring sayogi kanggo nginstalna ayeuna. Naon wae nu kedah disiapkeun ?”

CS: “Nu kahiji buka HATE, terang pan dimana ayana HATE salira ?”

P: “Muhun…, namung seueur keneh program nu nuju aktif. naha tiasa instal sementawis program-program eta masih jalan ?”

CS: “Program naon wae nu aktif ?”

P: “Program nu nuju aktif SAKIT-HATI.EXE, MINDER.EXE, DENDAM.EXE sareng BENCI.COM.”

CS: “Teu sawios. CINTA-KASIH bakal mupus SAKIT-HATI.EXE tina system operasi. Program eta bakal aya salawasna dina system memori, tapi moal lami bakal ka tindih ku program lain. CINTA-KASIH balal nutup MINDER.EXE ku modul nu disebut PERCAYADIRI.EXE. Tapi salira kedah mareuman BENCI.COM oge DENDAM.EXE. Program eta bakal ngajadikeun CINTA-KASIH teu kainstal sampurna. Tiasa mareumanna pan ?”

P: “Can patos paos yeuh, manawi atuh pasihan terang kumaha carana ?”

CS: “Gunakeunn Start Menu terus aktifkeun MEMAAFKAN.EXE. Aktifkeunn program ieu samineng-minengna nepi ka BENCI.COM jeung DENDAM.EXE kapupus.”

P: “Enya, atos. CINTA-KASIH ngawitan ka instal. kumaha ieu biasa?”

CS: “Muhun, ke bakal aya pesen nu muncul yen CINTA-KASIH bakal terus dinstal kana jero HATE anjeun. Aya katingali pesan kitu teu?”

P: “Muhun. Naha ieu tos rengse nginstal?:

CS: “Muhun, tapi inget yen eta karek nginstal program dasarna wungkul. Ajen perlu ngamimitian nyaluyukeun jeung HATE meh bisa terus di upgrade.”

P: “Euleuh…. aya pesen error naon nu kedah dilakukeun ?”

CS: “Naon eusina?”

P: “ERROR 412 – PROGRAM NOT RUN ON INTERNAL COMPONENT. Naon eta teh?:

CS: “Tong hamham, eta masalah biasa. Hartina, program CINTA-KASIH diset keur aktif di HATE eksternal tapi can bisa aktif dina HATE internal. Ieu salah sahiji karumitan pemrograman, tapi dina istilah non-teknis urang kudu nga-”CINTA-KASIH”-i mesin mesin urang sorangan can nga-”CINTA-KASIH”-i jelema sejen.”

P: “Teras kedah kumaha atuh?”

CS: “Cobi klik pulldown directory nu disebat “PASRAH”?”

P: “Muhun, atos.”

CS: “Cobi pilih file-file ieu teras salin ka direktori “MYHEART” MEMAAFKAN-DIRI-SENDIRI.DOC, sareng MENYADARI-KEKURANGAN.TXT. Sistem bakal nindih file-file konflik jeung ngamimitian ngomean program-program nu salah. Urang oge perelu ngosongkeun Recycle Bin keur mastikeun program-program nu salah teu bijil deui.”

P: “Alaaaahh..!! HATE kuring geus kaeusi file-file anyar. SENYUM.MPG aktif di monitor kuring jeung nandakeun DAMAI.EXE dan KEPUASAN.COM dikopi ke HATI. kumaha ieu biasa teu?”

CS: “Kadang kawis. Nu sejen perlu waktos kanggo ngadownloadna. Jadi CINTA-KASIH tos kainstal oge aktif. Saterusna urang kudu geus bisa ngaropea diri sorangan, aya hiji hal nu kalintang penting oge.”

P: “Naon tah?”

CS: “CINTA-KASIH ngan freeware. Pastikeun bere ka batur, ke batur mere oge ka babaturanna, nudipiharep ieu bisa katarima deui ku urang…”

——————————

*)Posting dari Sdr. Tukang Giribig di D’WEUREUZ

Komentar ditutup.