Kumpulan Catatan dan Cerita Anda

Mau ???


(Kamari sonten, aya kajadian lucu nu ngadamel sim kuring gumujeng nyalira…)

Kieu caritana…….

Aya tukang mie ayam, keur anteng nyonyo’o henpon. Tuluy seuseurian olangan bari ningalian kana henpon na. saking antengna manenhna poho kana gorobag mie na.

Uing teh panasaran, tuluy we ku uing teh ditaros…..
Mang Antonio…” (uing ge teu apal ngaran aslina tapi da sok di sebut kitu ku pelanggana) “Ton… mie ayamna hiji deui ton…, keur naun ari ilaing anteng di pojok bari sura seuri kitu?” ceuk uing.

“Eh neng geulis… (hiji hal nu uing resep ti manehna nyaeta : jelemana mun ngomong sok jujur,heu heu….), ieu neng, nuju update status!!…”

WADEZIG!!!

“Weehhh… ilaing fesbukan oge??” ceuk uing.

“Ya iyalah neng… hareee geneee ga fesbukan?!? apanan lumayan oge kangge menjaring pelanggan tinu fesbuk, da saur pak Hermawan Kertajaya, dalam berdagang kita harus selalu melakukan diferensiasi termasuk dalam hal pemasaran cenah neng…”

GLEK!!!

Uing nu sok naek Kareta ka padalarang wae oge teu apal aya nu ngarana Hermawan Kereta Jaya.

“Emang na ilaing statusna naon?” ceuk uing bari panasaran.

“yeuh neng ku abi di bacakeun: Promo Mie Ayam, beli dua gratis satu mangkok, beli tiga gratis nambah kuah, beli empat gratis timbang badan… takutnya anda obesitas… segera saya tunggu di gang Guan, depan tengkulak Beras Mpok Hepi. Mie Ayam Antonio : Melayani dengan Hati… ampela, usus dan jeroan ayam lainnya…”

GUBRAK!!!

Dua kosong jang uing…

Uing nu geus lila fesbukan can pernah ngajieun status sa-atraktif manehna.

Tapi aya nu aneh pas ditilik2 tinu henponna, majarkeun uing mah henpon blekberi atawa minimal nokia seri teranyar nu bisa internetan.

ternyataa… henponna lawas bin jadul… HP nu masih monokrom, suarana ge can poliponik, jeung masih make antena luar jiga radio AM.

“Ton, pan bisa fesbukan pake henpon nu jiga kitu?
Kumaha carana??”

“Owwh… gampang neng, kantun nulis statusna lewat SMS tuluy kirim ka Tri?” cenah

“Ohh… ilaing teh pake Kartu Three nya? Nu gratis internetan tea?”

“Sanes neeeeng, Tri eta lengkapna Tri susilo waty… eta teh kabogoh mamang, sami-sami ti cianjur, damelna teh ngajagian warnet 24 Jam! Janten upami butuh update, tinggal sms anjeuna wae, engke ku mamang status na di kirimkeun ka Tri, panan anjeuna mah unggal dinten di payuneun computer ngajagian warnet. Tah upahna ku mamang di pasihan mie ayam gratisan saminggu sakali. … murah pan…”

Ngadadak uing lieur…

Jiga nu menderita dehidrasi akut plus hipotermia tingkat tilu, uing limbung ngadenge jawaban spektakuler ti mang antonio…

BRUK!!
“Lho neng… neng… jadi teu nambih mie na… kumaha ieu?”

MAU UPDATE STATUS GRATIS?
PAKE TRI!
MAU???

—————————–

Posting inbox sdri. -Asri Dhean Prameswari- di D’WEUREUZ

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s